CUM planifici o petrecere in 3 etape! (II)

Am inceput sa vorbim in luna iulie despre secretele unei petreceri reusite si sa iti oferim sfaturi pretioase despre cum sa devii gazda anului. Daca in prima parte am discutat despre cum determini planul unei petrecerii, acum trecem la pregatirea propriu-zisa (unde, intre noi fie vorba, suntem experti!)

Partea a doua: Pregatirea petrecerii

  1. Organizeaza meniul. Meniul e poate partea cea mai importanta a petrecerii tale. Un oaspete fericit e un oaspete care a mancat si a baut pe placul lui. Gandeste-te la gustari, aperitive, prajiturele, fructe, saratele, covrigei.

Nu neglija nici bauturile si fii sigur ca ai alcoolice si non-alcoolice. Printre invitati sunt sigur si soferi. Cumva trebuie sa ajunga acasa si oamenii astia!

De asemenea, intereseaza-te si vezi cine tine dieta, este vegetarian/vegan sau cine are alergii si la ce alimente. Daca ai invitati sau prieteni in astfel de situatii, cel mai bine ar fi sa adaptezi o parte a meniului si pentru ei.

  1. Fa un playlist a petrecerii. Sa fim seriosi! Ce petrecere e aceea fara muzica?! Alege acel gen de muzica despre care stii ca fiecare dintre oaspetii tai s-ar bucura sa-l asculte. Sau alege toate genurile! Sau alege un DJ cu experienta. El stie cel mai bine cum sa incinga atmosfera si tu nu trebuie sa-ti mai faci griji daca ai ales sau nu melodiile potrivite. In schimb… poti face dedicatii!
  2. Creeaza o atmosfera placuta prin decor si lumini. Daca vrei ca petrecerea sa fie un mediu energic si dansant e simplu. Ai nevoie de un glob de lumini, o masina de fum, muzica ritmata, lasere, ceata si poate un colaj video sincronizat muzicii tale. Daca vrei ceva mai clasic, uita de globul de lumini si aprinde niste lumanari. Totul tine de cum alegi sa vizualizezi locul.
  3. Daca tii petrecerea acasa, fa curat! Amenajeaza corespunzator pentru ca oaspetii tai sa se simta cat mai confortabil cu putinta si sa vrea sa stea cat mai mult. Mai bine sa-i dai tu afara decat sa vrea ei sa plece imediat.
  4. Pregateste cateva jocuri! Fie ca e Twister sau Invarte sticla, un joc este cel mai bun prieten al tau la o ptrecere. Alege Guitar Hero, fa un karaoke, ia niste jocuri video, fii creativ cu Dance Dance Revolution. Sau poate unora le place Scrabble?…
  5. Reguli si siguranta oaspetilor. Asigura-te ca oaspetii tai stiu unde este toaleta, unde pot iesi pentru o gura de aer proaspat si care sunt facilitatile, dar si dificultatile pe care le pot intampina in timpul petrecerii.

Acestea sunt doar cateva din aspectele pregatirii propriu-zise, cele mai importante dintre ele. Poti adauga mult mai multe detalii care sa transforme petrecerea ta in ceva senzational! Cauta-ne pentru si mai multe idei. 😉