Targ de Craciun cu folclor romanesc si traditii autentice

*sursa foto

Dupa cum v-am spus deja, luna decembrie este una pe care o indragim foarte mult. Ne tine extrem de ocupati cu pregatirea pentru evenimentele de sarbatoare, iar dansatorii nostri se bucura din plin de parfumul traditiilor romanesti, punand la cale coregrafii de dans popular pentru toate gusturile (si zonele!).

Va invitam sa treceti pragul celui mai mare Targ de Craciun din Bucuresti, ajuns deja la cea de-a 4-a editie – Bucharest Christmas Market. Start-ul s-a dat deja pe 27 noiembrie si momentele speciale planuite de organizatori vor avea loc pana pe 27 decembrie. Dansatorii Rapsodia Carpatilor vor asigura un moment artistic complex de folclor romanesc vineri, 18 decembrie, in Piata Universitatii. In aceeasi zi vor mai fi alaturi de noi Orchestra Naţională „Valahia” si Alin Trocan si Fabrica de Folclor „Albert Urdarea”. Programul complet al targului il puteti vedea aici.

La Bucharest Christmas Market sunt amplasate 60 de casute de lemn care aduc surprize traditionale care mai de care: ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronite din crengute de brad sau ghirlande si lumanari parfumate.

Toti vizitatorii se pot delecta cu preparate romanești de sezon: cozonaci, vin fiert, turta dulce, placinte, magiun, dulceturi, miere, siropuri si multe altele. Cei dragi pot primi cadou un obiect confectionat manual de la artizanii prezenti la fata locului.

Incepand cu 18 decembrie, ziua in care dansatorii nostri sunt prezenti la Targ, vizitatorii au 4 zile la dispozitie sa voteze casuta preferata din cele 60. Probabil ca vom vota si noi! 😉 Daca nu era deja clar, declaram oficial deschis sezonul sarbatorilor de iarna! Ne vedem la Targ!