Dansatorii nostri au adus folclorul in Parcul National la Targul de Paine!

Brutari si patiseri talentati si-au expus produsele, facute din cele mai fine si bio ingrediente,  intre 17-20 septembrie in Parcul  National din Bucuresti. Cu ce ocazie? Pentru o noua editie a Targului de Paine care a sarbatorit traditia coacerii si a obiceiurilor de hrana sanatoase. Cum prea multi carbohidrati nu sunt neaparat sanatosi pentru organism, am ars caloriile in mod sanatos si romanesc: mult dans popular.

Alaturi de mestesugari si producatori din toate zonele tarii, am incantat o parte a tinerilor, batranilor si copiilor prezenti la sarbatoarea dedicata painii cu dansuri populare romanesti si momente artistice autentice.

Impletita, unsa cu ou sau ulei, data cu seminte, facuta colac sau umpluta cu tot felul de ingrediente dulci si sarate, painea a adus multa pofta in randul celor veniti, iar de zambetele de pe fetele lor s-au ocupat dansatorii Macrea. La Targul de Paine a fost multa voie buna, multi romani mandri de traditiile noastre, multa muzica populara si dansurile pregatite de noi, care au facut subiectul zilei.

Alaturi de prezentatorul Dragos Silvestru ne-am desfasurat in dansuri populare de prin toate zonele tarii, spre incantarea publicului.  Nu ne-am asteptat la o prezenta asa coplesitoare si am ramas surprinsi de cat de receptivi au fost oamenii prezenti. Au incins o hora fix in fata ansamblului nostru si am dansat impreuna pana cand ne-au lasat picioarele – exact ca in basmele romanesti.

Am demonstrat inca o data, impreuna, ca indiferent de tendintele societatii si viteza cu care timpul zboara, suntem capabili sa ne intoarcem la radacini si sa apreciem  ceea ce cu adevarat inseamna sanatate, voie buna, veselie, suflet romanesc si curaj. Cand ati mancat ultima oara o bucata de paine proaspat scoasa din cuptor? Dansatorii nostri au facut asta in weekend-ul trecut si deja asteapta urmatorul eveniment autentic romanesc!