Care este rolul unui DJ si unde isi desfasoara el job-ul

DJ-ul este acea persoana ce iubeste muzica si o transmite tuturor prin mixaje si montaje ale unor piese cunoscute facand lumea sa se distreze, sa danseze si sa uite de problemele cotidiene, odata ce pasesc pe ringul de dans. Un  DJ adevarat incepe de jos si ajunge sus, in top, cu foarte multe ore de nesomn, de mixaje si de studiu in domeniul muzicii. Ei sunt pretutindeni.

Marea majoritate a DJilor incep sa faca asta ca un hobby si usor usor il transforma in pasiune ca mai apoi sa devina un job foarte bine platit in unele cazuri.  DJ-INGUL a avut o explozie la inceputul anilor 70 cand cultura hip hop a inceput sa ia nastere usor usor; DJ-ul devenind astfel unul dintre cele patru elemente ale acestei culturi alaturi de breakdance, grafitii si Mc-ing. Platanele au devenit instrumentele preferate ale DJ-ilor si tocmai de aceea in aria hip hop,  DJ-ingul a primit numele de turntablism, chiar daca artistii consacrati inca poarta numele de  DJ.  DJ-ingul a ajuns sa fie o parte foarte importanta a muzicii electronice la inceputul anilor 90 si ocupa aceeasi pozitie si in zilele noastre. Un DJ a devenit acum indispensabil din orice loc in care oamenii trebuie sa se distreze, sa danseze si sa se simta bine.

Un  DJ este sufletul petrecerii

DJ-ii isi desfasoara activitatea cam peste tot unde este o petrecere, cu muzica!. Fie ca este un eveniment de familie (nunta, botez etc) eveniment monden national sau eveniment de tipul festivalurilor internationale, un  DJ este intodeauna prezent. Un  DJ incepator ce inca e la stadiul de hobby, se va limita la mixarea pieselor intr-un mediu restrans, acasa la el sau la petreceri intre prietenii apropiati; va studia si va acumula experienta necesara iar dupa un timp, va fi capabil sa mixeze si in locatii cu petreceri private, pentru care binenteles ca va fi si platit. Toti  DJ-ii au plecat de la acest stadiu si absolut toti au trecut peste fiecare pas ce trebuia facut in acest hobby-cariera. Poate deveni cu succes un job pe care sa il practici o viata intreaga, asta depinde doar de dragostea ta pentru muzica si pentru daruirea pe care o oferi studiului in aprofunzime a muzicii si a tot ce are legatura cu ea.

Pasiunea nu e suficienta

Nu ai nevoie doar de pasiune pentru muzica ci de asemenea vei necesita o multime de aparaturi indispensabile atunci cand vrei sa devii DJ. Investitia nu e atat de mare incat sa ti se pare irealizabil acest vis, dar la inceput, cand inca nu produci muzica si nu ai un castig din treaba asta, ti se va parea greu.

Nu renunta la visul tau

Drumul pe care il ai de parcurs pana sa ajungi un  DJ cunoscut si apreciat poate parea dificil dar cu multa munca si daruire plus aparatura de care ai nevoie, vei vedea ca totul se va concretiza mai repede de cat te astepti. Cauta sa iei legatura cu  DJ deja cunoscuti si cere-le sfaturile. Te vor ajuta mult in cariera ta de viitor  DJ!