Echipament dj – starter

Iti place muzica si vrei sa devii un dj dar nu stii exact de ce ai nevoie pentru a putea mixa muzica?

Deloc surprinzător, tot mai multe persoane aspiră să devină DJ de muzică electronică, mai degrabă decât un chitarist într-o trupa de rock sau pop song star. Deci, dacă esti unul dintre acei oameni, vei gasi mai jos o lista cu ceea ce ai nevoie pentru a incepe.

Dar înainte de a merge afară și  a cheltui o mulțime de bani pe echipament, asigura-te că esti gata pentru a face investiția. Doar pentru că iti place  muzica și doresti să detii controlul ringului de dans, nu înseamnă neapărat că trebuie să faci un salt pentru a deveni DJ. Este necesar să ai cunoștințe în teoria muzicii.  Cu toate acestea, dacă  te simți gata pentru a începe călătoria ,atunci mergi la urmatorul pas si vezi ce anume iti trebuie.

Muzica- mp3

Pentru ca jobul de dj să înceapă ,ai nevoie  evident, de muzica. Arta de amestecare și zgâriere a parcurs un drum lung. Cele mai multe DJ electronici de astăzi, in  cea mai mare parte folosesc un laptop și format audio digital ca o sursă de muzică și este ușor de văzut de ce. Nu este nevoie să păstrezi înregistrări, acestea sunt mai puțin susceptibile de a fi deteriorate, și vei economisi bani pe termen lung. O memorie USB de 64 GB poate stoca aproximativ 16.000 de melodii.  Asigura-te că fișierele media sunt de foarte bună calitate,  pentru că nimeni nu vrea să danseze pe muzica care sună distorsionata sau granulata. Familiarizeaza-te cu tot felul de muzică și artiști noi și începe să descărci multe genuri de muzică, astfel încât să construiestu o adevarata bibliotecă de melodii ,de dimensiuni decente.

Casti

Pentru ca un dj să înceapă ,trebuie să aiba căștile; ceea ce este o necesitate pentru orice DJ. Ele sunt utilizate în principal pentru pre-ascultare, permițând să asculti piesele de ascultare, fără a fi nevoie să le auzi prin difuzoarele principale ale mulțimii ,le vei asculta doar tu, atat.  Printre cele mai populare branduri se numără Sennheiser, Pionner și Sony.

Laptop

Spre deosebire de echipamentele de editare video și de jocuri, computerele DJ laptop-ingului nu sunt la fel de exigente . Singurul lucru pe care computerul trebuie să-l facă practic este să poată rula software-ul DJ-ingului, in mod eficient. Cu siguranta că cele mai multe laptop-uri noi de pe piață vor satisface nevoile DJ-ului, fie că este vorba de un PC sau un Mac.

Sofware dj

Există diferite tipuri de software-ul pentru Dj, și este greu să recomanzi doar  unul. Cele mai cunoscutee sunt : Traktor, Serato și Virtual DJ.

Nume de scena

Odată ce primesti toate setările de pe computer, pur și simplu decide cu privire la numele  tau de Dj și esti  gata să  dai play.

Difuzoare

Dacă esti încă la inceputurile tale ca si Dj, și nu sunt in joc multi oameni sau un publc larg,  poti  scăpa doar  cu un set de bază din 2 difuzoare cu un subwoofer.