Muzica imbunatateste starea de spirit

Este muzica intradevar atat de importanta in viata noastra? Da, muzica schimba starea de spirit si acest lucru e dovedit de foarte multi ani.

Esti trist si vrei muzica care accentueaza suferinta. Schimbi emotia si preferi melodiile care exalta bucuria. Avem nevoie de muzica si este mai mult decat dovedita relatia care exista intre note si starile de spirit, precum si capacitatea sa de a facilita tranzitul de la o emotie la alta. Chiar si zgomotul are aceasta abilitate.

Cum functioneaza muzica asupra creierului?

Cheia sta in receptorii de dopamina, neurotransmitator, care printre alte aspecte, regleaza somnul, starea ta de spirit, de invatare, memorare sau de placere. Oamenii de stiinta au supus un numar de subiecti la un studiu pentru a asculta muzica si sunete in timp ce ei observa reactia creierului lor folosind un RMN. Au observat atat reactia starii de spirit, cat si functia creierului care au variat in functie de tipul genei la toate persoanele care au participat la studiu. Suntem diferiti, reactionam diferit, chiar si cand auzim muzica.

Unde ascultam muzica, cand, cum si de ce?

La o petrecere, de orice natura ar fi ea. Muzica pusa de un  DJ la o nunta iti schimba starea de spirit instant si te face sa te ridici de pe scaun, in pasi de dans. De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai o stare de spirit nu chiar buna iar la asultarea melodiei preferate, totul s-a schimbat radical? Ei bine da, muzica poate cu succes sa ii ofere bucurie, dar in aceeasi masura, te poate si intrista. Mintea noastra poate face legatura cu usurinta intre o melodie si un eveniment. Aici, apare nostalgia si sentimentul de usoara tristete.

Muzica uneste oamenii. Da, este adevarat. Ti s-a intamplat vreodata sa te aflii la un eveniment in care nu cunosti pe nimeni? Probabil ca da. Si nu ti s-a intamplat ca odata ce muzica pusa de  DJ a inceput sa prinda viata in boxe, sa te apropii de cei prezenti, sa zambesti si sa iti doresti sa ii cunosti mai bine? Sunetul muzicii face ca oamenii sa fie mai visatori. Visele se afla in adancul mintii noastre si nimeni nu le poate citi, decat noi, noaptea. Dar uneori, muzica la poate aduce mai aproape. Sa facem un test. Ia niste casti, pune-le pe urechi si porneste o melodie de vara, orice vrei tu. Ce simti? Visezi deja ca esti la plaja asa-i? Da, muzica te face sa visezi cu ochii deschisi, cum s-ar spune pe la noi.

Cei ce iubesc muzica sunt mai optimisti

Genul de persoane ce iubesc muzica si asculta muzica des, sunt niste persoane mult mai optimiste si mai vesele decat restul. Ele emana acea veselie pe care muzica le-o insufla si o dau mai departe celor din jur, total gratuit prin felul lor de a fi. Un  DJ este una din acele persoane ce are “puterea” de a transmite prin muzica, bucuria de a trai si creativitatea absoluta, manifestata prin ritmuri variate!