Articole

Cum sa devii Dj

Iti place muzica si vrei sa detii controlul asupra ringului de dans? Vrei sa transmiti tuturor entuziasmul tau si bucuria pe care muzica o ofera? Incepe cu inceputul. Ai nevoie sa studiezi indeaproape fiecare gen muzical dar vei mai avea nevoie si de aparatura speciala.

1 Incepi cu elementele de baza- un DJ face mai mult decat redarea de melodii. A invata sa asamblezi un set, sa amesteci din mers si sa animezi o audienta incepe cu platanele.. Apoi, poti cumpara difuzoare mai mari, un monitor, un controler MIDI, o interfata audio, microfoane si diverse plugin-uri, in functie de obiectivele pe care le ai. Setul de baza DJ include:

 • 2 platane sau 2 CD playere
 • mixer cu doua canale
 • Auditive
 • Difuzoare
 • program de amestecare (optiona

 


 1. Decide daca doresti sa fii analogic sau digital.
  Seturile traditionale de DJ sunt compuse din platane cu unitate directa pentru a reda discuri de vinil, dar cd-urile si seturile drepte sunt din ce in ce mai utilizate. Ambele au argumente pro si contra, dar sunt perfect eficiente la concerte joc si de a fi un DJ.
 • Seturile analogice permit sa mixezi in modul cel mai traditional si sa inveti abilitatile asa cum au fost ele create: zero stylus pe un vinil. Pentru a face acest lucru va trebui sa ai o colectie acceptabila de discuri de vinil pentru a lucra.
 • Seturile digitale permit sa fii extrem de mobil si efortul de a invata va fi mult mai putin daca lucrezi cu astfel de seturi.

 

 1. Fii economic.Nu investi in echipamente scumpe imediat. Va trebui sa-ti investeti cea mai mare parte a banilor pe o placa turnanta si un mixer. Pentru inceput, uita de alte lucruri.
 • Daca esti serios si vrei sa devii un adevarat DJ, sunt sanse sa intalnesti unii cunoscuti chiar in tara ta. Cauta sa te intalnesti cu acestia si daca poti, cere-le sfaturi, iti vor fi de mare folos. Le va face o mare placere sa te invete anumite trucuri si tu vei invata o multime de lucruri noi pe care nu le gasesti in carti sau pe internet, ci doar spuse de un specialist in domeniu.


4 Nu-ti uita studiul, acasa –
Majoritatea DJ-ilor inregistreaza demo-uri, liste de redare si muzica originala, acasa. Asigura-te ca echipamentul pe care il iei la clubul sau discoteca unde vei mixa, se potriveste cu cel pe care il folosesti acasa. De exemplu, daca esti un DJ hip-hop, probabil va trebui sa investesti intr-un mixer pentru a zgaria. Acest lucru va fi foarte util mai ales daca doresti vreodata sa produci muzica.

 5 Ceea ce ai avea nevoie pentru prezentari. Daca vrei sa mixezi pentru un eveniment care are deja o echipa de DJ, este posibil sa ai nevoie doar de un laptop cu un program de mixare a muzicii. Daca ai de gand sa mixezi in medii private si tu vei fi singurul dj, probabil, vei avea nevoie sa aduci propriul echipament complet.

Un dj bun are nevoie de timp, experienta si multa rabdare!