Alin Trocan

De-a lungul timpului a reuşit să ducă numele judeţului pe podiumurile a numeroase festivaluri de muzică populară din ţară.

Alin iubeşte muzica de când se ştie. A învăţat să cânte la acordeon încă de la vârsta de şapte ani. “Mi-a plăcut să cânt mereu. Naşul meu a cântat în taraful de la Clejani şi tot timpul mă lua cu el la nunţi. Am învăţat prima dată să cant la acordeon, iar de prin clasa a treia cred, naşu mă punea să cant şi cu vocea la nunţile la care mergeam”, povesteşte solistul.
După terminarea şcolii generale, Alin a venit la Liceul pedagogic din Alexandria şi a intrat în ansamblul de dansuri al liceului. “Îmi place foarte mult şi dansul popular. Când am venit la liceu, am intrat în ansamblul  lor de dansuri, apoi am intrat în legătură cu Centrul Cultural Judeţean Teleorman. Am început să colaborez şi cu Ansamblul Burnasul şi să particip la diverse festivaluri din ţară ca reprezentant al lor”, spune Alin.

  A câştigat numeroase festivaluri naţionale

Primul concurs pe care Alin l-a câştigat a fost festivalul “Pe deal la Teleormănel”, de la Zimnicea, unde a obţinut premiul al doilea la solişti vocali. O lună mai târziu a câştigat trofeul festivalului “Balada” de la Iaşi.  Au urmat apoi o serie de festivaluri câştigate şi numeroase apariţii pe posturile de televiziune de profil.  “Cel mai important premiu pe care l-am obţinut, din punctual meu de vedere, este trofeul <>, pe care l-am câştigat anul trecut la Mamaia. Ultima mea reuşită este cea de anul acesta când am câştigat trofeul fetivalului <> de la Turnu Severin”, mai spune Alin.
La evenimentele la care a participat de-a lungul timpului, Alin a reuşit să cunoască oameni de marcă din folclorul românesc. “În timpul festivalurilor la care am cântat, am întâlnit mulţi interpreţi de valoare din ţara noastră, ca Petrică Mâţu, Constantin Enceanu, Gelu Voicu, Mioara Velicu, cu care am rămas prieten şi de la care sunt sigur că am multe de învăţat. Dacă ar fi să mulţumesc cuiva pentru promovarea mea, acea persoană ar fi Florin Ologeanu, de la Centrul Cultural judeţean, care m-a îndrumat şi mi-a făcut legătura cu mulţi oameni importanţi din folclor”, spune solistul.

artist evenimente nunta Alin Trocan